Als de Nederlandse samenleving zo rijk is aan verschillende culturen en nationaliteiten, waarom dan niet de publieke organisaties die deze diverse samenleving bedient? Gedurende zijn carrière merkte Assem el Khattabi dat inclusie in alle lagen van overheidsorganisaties niet vanzelfsprekend is. Met IKZIEJE wil hij dit veranderen.

Assem is van Marokkaanse komaf en groeide op in Zeeland. Op zijn zevende kwam hij naar Nederland in het kader van gezinshereniging. Inmiddels werkt hij 12 jaar als ondernemer binnen het sociaal domein bij overheidsorganisaties.

Eind 2019 richtte hij IKZIEJE op met de missie om de culturele diversiteit binnen de publieke sector vergroten. Peter Lindenburg, die in Korea geboren en op jonge leeftijd werd geadopteerd, is nauw bij IKZIEJE betrokken. Peter werkt sinds 2014 als directeur bij een semi overheidsorganisatie.

Het is mijn missie culturele diversiteit binnen de publieke sector vergroten

IKZIEJE werkt daarnaast nauw samen met Newpublic. Deze organisatie is in 2010 opgericht vanuit de droom om jonge, talentvolle mensen in hun kracht te zetten en te werken aan hun persoonlijke groei. Met dit jonge talent versterkt Newpublic op landelijke schaal gemeenten en overheden.

Newpublic verzorgt zowel de werving, selectie en opleiding van ambitieuze en betrokken WO-ers. Zij krijgen een uitgebreid en uniek traineeprogramma dat hen de bagage meegeeft om veranderingen in gang te kunnen zetten bij overheidsorganisaties en waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen tot gewilde professionals.